TUOTTEET

Kunnioitus puumateriaalia ja luontoa kohtaan on ohjannut monin tavoin Nikaria yrityksenä. Materiaalin hienous piilee sen parhaissa ominaisuuksissa, joita suunnittelijan on hyvä hyödyntää työssään.

TUOLIT

LEPOTUOLIT & SOHVAT

JAKKARAT & PENKIT

Basic oval table by Jenni Roininen

PÖYDÄT

MUUT TUOTTEET

12 DESIGNS FOR NATURE

SOHVAPÖYDÄT

ULKOKALUSTEET

Pääosin huonekalumme on tarkoitettu sisätiloihin. Ainoastaan ARKIPELAGO – terassikalustesarja sopii rakenteensa ja liitosten vuoksi myös katettuihin ulkotiloihin. Kosteisiin tiloihin sopivat vain saunajakkaramme, muut tuotteet vaurioituvat liiassa kosteudessa ja lämpötilavaihteluissa. Mallistomme voi vaihdella vuosien varrella. Käytämme koivua, tammea ja saarnea pääpuulajeina. On hyvä huomioida, että joitakin tuotteita valmistetaan sarjana vain kerran vuodessa.

December-nojatuolimme luonnonparkkinahka kehittää kauniin patinan käyttövuosien varrella. Kuten kaikki nahat ilman erikoiskäsittelyä, myös luonnonparkki värjäytyy rasvan, nesteen ja UV-säteilyn vaikutuksesta tummemmaksi.

Pintakäsittelymme on ensisijaisesti puuöljyseos, mutta tietyissä tuotteissa ratkaisuna on lakka. Puuöljyseoksella pintakäsitelty puu voidaan käsitellä yhä uudelleen, ja suosittelemmekin pintakäsittelyä kahden vuoden välein. Pinta tulee pyyhkiä puhtaaksi ja kuivaksi nihkeällä rievulla, orgaanisia saippuoita käyttäen. Lakka suojaa puupintaa tehokkaasti kosteudelta ja lialta. Pinta on suositeltavaa kuitenkin pyyhkiä aina mahdollisimman nopeasti puhtaaksi ja kuivaksi nihkeällä rievulla. Jos pinta jostain syystä vaurioituu, se pitää hioa kokonaan ennen lakan uusintakäsittelyä.