YMPÄRISTÖ

Puusta tehdyt tuotteet ovat osa luonnon normaalia kiertokulkua. Puu on ainoa rakennus- ja huonekaluteollisuudessa laajassa mitassa käytettävä uusiutuva raaka-aine.

Studio-työpajamme käyttää 100% uusiutuvaa energiaa, joka saadaan suoraan rakennuksemme naapurissa sijaitsevasta vesivoimalasta. 

AJATTELEMME YMPÄRISTÖÄ

Nikarin huonekaluissa käytettävä puutavara hankitaan pääasiassa Fiskarsissa toimivalta sahalta. Raaka-aine on peräisin alueilta, joissa alan toimijat harjoittavat luonnon monimuotoisuutta kunnioittavaa metsätaloutta. Mallistomme tuotteet koostuvat pääosin kokopuusta, mahdollisesta verhoilumateriaalista, liitoksiin käytetystä liimasta sekä pintakäsittelyaineista. Olemme käyttäneet paljon aikaa siihen, että olemme löytäneet mahdollisimman korkealaatuisia ja ympäristöystävällisiä materiaaleja kokopuun rinnalle. Tuotteiden pitkäikäisyyden vuoksi olemme suunnitelleet verhoillut tuotteet niin, että niiden verhoilu on haluttaessa vaihdettavissa. Siksi verhoiluosat on yleensä kiinnitetty muuhun huonekaluun metalliruuvein. Kaikki rakenneratkaisut on tehty huolellisesti, traditionaalisin ja parhaiksi havaituin puusepänliitoksin, kestämään vuosisatoja. Pintakäsittelyssä suosimme mahdollisimman luonnollisia ainevalintoja, kuten öljyjä ja saippuaa.

Luonnonmukaisesti käsiteltyjen kalusteiden pinta vanhenee arvokkaasti. Se kutsuu koskettamaan ja käyttämään.

 • Valmistusprosessimme perustuvat siihen, että käytetyt menetelmät ovat niin käyttäjälle kuin valmistajallekin turvallisia ja miellyttäviä.
 • Kierrätettävyys ja hävitys: Suunnittelussamme painotamme korkeatasoista ja pitkäikäistä muotokieltä. Vuosisatoja vanhat liitosratkaisut edesauttavat malliemme kestävyyttä sukupolvelta toiselle. Tarvittaessa verhoiluosa on mahdollista irrottaa muusta rakenteesta ja toimittaa kierrätykseen. Kokopuiset osat voi polttaa tai viedä kierrätykseen.
 • Käyttämämme puulajit: esim. kestävän kehityksen mukaisesti kasvatetut koivu, tammi, saarni, jalava ja tervaleppä. Tuotteemme on pyynnöstä saatavana joko FSC®- tai PEFC-sertifioituna.
 • Verhoilumateriaalit: sertifioidut villa- ja sekoitekankaat, villahuopa, alcantara, luonnonmukaisesti käsitelty parkkinahka, poronnahka, korkealaatuinen lehmännahka
 • Metalliosat: sertifioidut metalliruuvit sekä metallijalkanastat
 • Muovit: sertifioidut kotimaiset verhoilupehmusteet
 • Liimat: Liitoksissamme käytetyistä PVAc-, urea- sekä fenoliliimoista ei liukene haitallisia aineita ympäristöön ja niiden formaldehydipitoisuudet ovat minimaalisia (E1).
 • Pakkaus: tavoitteenamme on kuljettaa tuotteemme ilman pakkauksia suoraan asiakkaalle. Käyttämämme pakkausmateriaalit puu, pahvi ja muovi ovat kierrätettäviä. Pakkausten muovipehmusteet ovat polyetyleeniä, josta syntyy poltettaessa vettä.
 • Kuljetukset: Vältämme ruuhka-aikoja ja laadimme kuljetuksillemme aikaa säästävimmän reitin, mikäli mahdollista. Tavoitteenamme on sisällyttää yhteen kuljetuskierrokseen mahdollisimman monta eri asiakasta, ja paluureitillä pyrimme noutamaan mahdollisia puutavara- ja materiaalilähetyksiä verstaallemme. Käytämme lähialuekuljetuksiin paikallisia luotettavia kuljetusalan yhteistyökumppaneitamme, joiden laatu- ja ympäristöperiaatteet sopivat omaan ideologiaamme.
 • Pintakäsittelyaineet: Kalusteiden pintakäsittelyssä käytetään sertifioituja, luonnonmukaisia öljyseoksia ja vahoja, vesilakkaa sekä saippuaa. Sertifioidut pintakäsittelyaineemme eivät sisällä biosidejä.
 • Myymme mm. messuilla esillä olleita mallikappaleita Francklyssä, kuratoidun secondhand-designin verkkokaupassa. Näin voimme tukea myös omia asiakkaitamme, jotka haluavat myydä käytetyn Nikari-huonekalun. Löydä lempeästi käytettyjä Nikarin tuotteita tai tarkista, mistä tuotteista on suurin kysyntä: www.franckly.com
 • Cecilie Manzin suunnittelema Separat -tilanjakaja on saanut 2021 arvostetun EU-ympäristömerkin ensimmäisenä huonekaluna Suomessa.