Hotelliuudistus Nikarin tapaan

Hotelliuudistus Nikarin tapaan

Miltä kuulostaisi retriitti Saimaan rannalla luonnonmateriaalien ympäröimänä? Lappeenrannassa on nyt mahdollista yöpyä Lappee-hotellissa Nikarin puukalusteiden luomassa levollisessa ilmapiirissä.

Ulkoapäin ei välttämättä arvaisi, että rakennuksen sisältä löytyy skandinaavisen harmonisia, luonnonmateriaaleilla sisustettuja huoneita: Lappee-hotelli sijaitsee Lappeenrannan keskustassa ostoskeskuksen yläkerrassa ja rakennuksen julkisivua värittävät kauppojen mainoskyltit. Sisällä on kuitenkin täysin toisenlainen tunnelma, sillä hotellin huoneet ovat saaneet uuden ilmeen Nikarin ja Woodnotesin tuotteilla.

Vaaleista huoneista löytyy paljon rakastettuja Nikarin tuotteita: niin Akademia- ja December-tuoleja kuin Detalji-penkistä hotellille varta vasten räätälöityjä versioita.

Natural materials continue on all the surfaces of the rooms, as the walls feature paper yarn fabric and minimalist carpets by Woodnotes.

”Nikarin kalusteet luovat ympärilleen harmonista tunnelmaa, niissä jokaisessa tuntuu puun henki” — Johanna Vuorio

Luonnonmateriaalit jatkuvat huoneiden kaikilla pinnoilla, sillä seiniltä löytyy Woodnotesin paperinarukangasta, ja minimalistiset matot ovat luonnollisesti myös Woodnotesin. Nikarin ja Woodnotesin toimitusjohtaja Johanna Vuorio kertoo, että Lappee-projekti oli poikkeuksellisen kokonaisvaltainen, ja ensimmäistä kertaa Woodnotesin ja Nikarin tuotteet pääsivät elämään rinnakkain näin suuressa mittakaavassa Suomessa: uudistettuja huoneita oli noin 150. Vuorio iloitsee siitä, miten projektin suunnittelija ymmärsi kummankin brändin tuotteiden käyttömahdollisuudet julkitiloissa.

Nikarin kestävän kehityksen mukaisesti valmistetut tuotteet pärjäävät kovassakin käytössä julkitiloissa. Vaikka tuotteet tehdään sarjatuotannon omaisesti, on niistä silti jokainen yksilöllinen, sillä puu on aina uniikki.

”Nikarin kalusteet luovat ympärilleen harmonista tunnelmaa, niissä jokaisessa tuntuu puun henki”, sanoo Vuorio.

Sekä Woodnotesin että Nikarin ytimessä ovat luonnonmateriaalit ja niiden kunnioittaminen. Lappee-hotellin betonirakennukseen Nikarin ja Woodnotesin tuotteet tuovat lämpöä ja levollista tunnelmaa – kaikkea sitä mitä hyvältä hotellilta kaivataan.