Nikarilaiset: Jenni Roininen

Nikarilaiset: Jenni Roininen

Jenni Roininen on Nikarin luova johtaja, jonka tehtävät liittyvät laaja-alaisesti yrityksen kaikkeen visuaaliseen toimintaan. Voisi sanoa, että Jenni toimii kuin välittäjäaineena sitoen myynnin, markkinoinnin ja tuotannon yhteen.

Jenni on tuotekehittelijä ja luova ajattelija, sekä yksityiskohtien että suurten kokonaisuuksien pohtija, joka on tekemisissä kaikkien yrityksen osa-alueiden kanssa.
”Kaikki yrityksen visuaalisiin asioihin vaikuttavat päätökset käyvät työpöydälläni”, Jenni toteaa ja jatkaa, ”mutta myös tekniset asiat!”

Prosessini Nikarilla siis käynnistyi kysymyksellä: mitä tästä voisi oppia ja miten tämän voisi laittaa talteen?

Kun Jenni aloitti työskentelyn Nikarilla toimitusjohtaja Johanna Vuorion kanssa, käynnissä oli sukupolvenvaihdos. Jenni ja Johanna halusivat oppia kaiken Nikarista, sen ihmisistä ja mittaamattomasta taidon määrästä, jota yritys piti sisällään. ”Emme halunneet muuttaa mitään, vaan oppia ja viedä asioita yhdessä eteenpäin”, Jenni avaa.

Alkuvuodet olivatkin tutkimusmatkailua ja oppimisprosessia. ”Suunnittelijana ja teknisenä suunnittelijana en ollut aiemmin ollenkaan päässyt olemaan tekemisissä kokopuun kanssa. Verstaan yläkertaan Karin ja Rudin varastoimien, vuosien aikana tehtyjen protojen ja projektimallien – siis tutkimusmateriaalin – määrä oli huikea. Jokaisesta nurkasta löytyi jotakin uutta ja ihmeellistä. Prosessini Nikarilla siis käynnistyi kysymyksellä: mitä tästä voisi oppia ja miten tämän voisi laittaa talteen?”, Jenni kertoo.

Basic pöytä, Jenni Roininen

Linea sohva, Jenni Roininen

Työskentelymalli Nikarilla on ennen kaikkea yhteistyötä. Jennille on ehdottoman tärkeää nähdä ja tavata ihmisiä ja olla siellä missä tapahtuu. ”Ainoa keino oppia lisää on nähdä asiat omin silmin. Hyvä tuote tarvitsee huomiota monessa kohtaa, sitä parannetaan koko suunnitteluprosessin aikana ja se onkin tässä työssä mielenkiintoisinta”, Jenni toteaa. Matka siis alkoi kymmenen vuotta sitten oppimisprosessina ja jatkuu sellaisena yhä. ”Moottorina toimii tekeminen”, Jenni kiteyttää.

Arkitecture naulakko, Jenni Roininen