New Standards: Suomi Venetsian Arkkitehtuuribiennaalissa

New Standards: Suomi Venetsian Arkkitehtuuribiennaalissa

Järjestyksessään 17. kansainvälinen arkkitehtuuribiennaali avautui Venetsian Giardinissa toukokuun 22. päivänä. Suomen paviljongin New Standards -näyttelyn ovat kuratoineet Laura Berger, Philip Tidwell ja Kristo Vesikansa.

Puutalo Oy: A Retrospective

Näyttely käsittelee jälleenrakentamisen aikana kasvaneen Puutalo Oy:n kehitystä: alkuun suomalaisten asuttamistarpeeseen vastanneen yrityksen toiminta laajeni käsittämään koko Euroopan ja myöhemmin kaikki asutut mantereet. Suomalainen osaaminen noteerattiin globaalisti.

Näyttelyssä esitellään Puutalo Oy:n tarinaa ja tutkimusprojektissa kerätään samalla aineistoa ympäri maapalloa yhä löytyvistä, yrityksen valmistamista rakennuksista.

Aallon ajatuksena oli tehdä puurakenteisesta paviljongista väliaikainen rakenne, joka voitaisiin purkaa, varastoida ja koota uudelleen aina biennaalin aikaan joka toinen vuosi.

Alvar Aalto Pavilion

Venetsian arkkitehtuuribiennaalin Suomen näyttely esitellään Alvar Aallon suunnittelemassa paviljongissa, joka rakennettiin Venetsian Giardiniin vuonna 1956. Aallon ajatuksena oli tehdä puurakenteisesta paviljongista väliaikainen rakenne, joka voitaisiin purkaa, varastoida ja koota uudelleen aina biennaalin aikaan joka toinen vuosi. Pieni puupaviljonki jäi kuitenkin niille sijoilleen ja on tätä nykyä suojeltu rakennus.

Nikari toimii biennaalin New Standards -näyttelyn yhteistyökumppanina ja tämänvuotisen näyttelyarkkitehtuurin kalustukseen sisältyy joukko Arkitecture-pukkijalkapöytiä ja Storia-jakkaroita. Vallitsevan maailmantilanteen vuoksi näyttelyn sisällöt on koettavissa myös digitaalisessa muodossa osoitteessa www.newstandards.info.

Arkitecture PPJ in Birch

Storia stool 45 in Ash

Storia stool 65 in Ash

Arkitecture table in Birch