Stockholm Design Week 2023

Stockholm Design Week 2023

Tukholma täyttyi uudesta suunnittelusta ja kiehtovista kohtaamisista, kun Stockholm Design Week käynnistyi. Myös Nikari oli 7.-11. helmikuuta mukana huonekalumessuilla jakaen osaston yhdessä Woodnotesin kanssa.

Saavuimme messuille ilouutisten kanssa. Viime joulukuussa kymmenen vuotta täyttänyt, Jasper Morrisonin ja Wataru Kumanon suunnittelema December-tuoli nähtiin messuilla uudessa asussa: mustalla nahalla verhoiltuna. Decemberin uusi verhoilu tuo kalusteen luonteeseen uudenlaista särmää ja mahdollistaa tuolin käyttökohteiden laajenemisen.

Decemberin uusi verhoilu tuo kalusteen luonteeseen uudenlaista särmää ja mahdollistaa tuolin käyttökohteiden laajenemisen.

Vuoden 2021 lopussa lanseerasimme yhteistyössä Woodnotesin kanssa Detalji-penkin, joka yhdistää molempien yritysten vahvuudet: tammirunkoisen, puusepänliitoksin rakennetun penkin istunosa on verhoiltu Ritva Puotilan suunnittelemalla Woodpecker-kankaalla ja kalusteen päädyt ovat paperinarulla punotut. Messuilla esittelimme Detalji-penkin vihreällä paperinarulla nyöritettynä sekä uudessa, lyhyemmässä mitassa. Oli myös hienoa kuulla, että Jenni Roinisen suunnittelema Detalji-penkki oli valittu yhdeksi kolmesta ehdokkaasta parhaan kalusteen sarjassa Scandinavian Design Award -muotoilupalkintokilpailussa.