Uuden kauden kalenteri

Uuden kauden kalenteri

Paluu sorvin äärelle, sanotaan. Syksyn kalenteri lupaa kohtaamisia, sielun täydeltä tunnelmaa ja innostavia hetkiä vähitellen pimeyteen käpertyvässä ajanjaksossamme.

Paris Design Weekillä 7.–16.9.2023 Nikari majailee kauniissa Anthologie-galleriassa, satavuotisia tarinoita huokailevien kortteleiden sylissä Rue de l’Universitéllä. Tarkasti kuratoitu ja koottu näyttely tutkii Nikarin estetiikkaa, perinteisiin nojaavaa kädentaitoa ja luontoyhteyttä herkällä ja harmonisella otteella.

Helsinki Design Week järjestetään 8.–17.9.2023 ja päätapahtumapaikka on tänä vuonna Punavuoren yli satavuotias Merikortteli. Rakennuksen kuudenteen kerrokseen sijoittuu tapahtuman päänäyttely, joka käsittelee teemaa hyvä arki: työn ja elämisen tilojen muutoksia ja mahdollisuuksia. Nikari on mukana näyttelykokonaisuudessa, hyvässä seurassa.

”Näyttely pyrkii herättelemään, antamaan ajatuksia ja tunteita. Hyvät tilat puhuvat. Ne eivät toimi pelkästään sanoilla selitettyinä, vaan myös puhuttelevat myös tunteiden tasolla.”

Merikorttelin kuudennen kerroksen näyttelyn kuratoinnista vastaa Asunin päätoimittaja Ulla Koskinen ja näyttelyarkkitehtuurista arkkitehti, muotoilija Lauri Johansson. ”Näyttely pyrkii herättelemään, antamaan ajatuksia ja tunteita. Hyvät tilat puhuvat. Ne eivät toimi pelkästään sanoilla selitettyinä, vaan myös puhuttelevat myös tunteiden tasolla. Hyvässä tapauksessa tilaa ei edes tajua, se vain toimii ja tuntuu hyvältä”, kuratoinnista vastannut Koskinen kertoo Helsinki Design Weeklyn haastattelussa.

Samalla viikolla Pasilassa vuotuinen Habitare odottaa runsaine kohtaamisineen. Nikari on mukana Woodnotesin kanssa yhteisellä osastolla, jossa esillä myös maailmalla sydämellisesti vastaanotettu, Joanna Laajiston suunnittelema Centenniale-pöytä. Habitaren tämänvuotinen teema Yhdessä käsittelee aikamme haasteita monitahoisesti. Kaikkia meitä koskettavien huolenaiheiden äärellä on erityisen tärkeää toimia vastuullisesti, ympäristöämme ja toisiamme kunnioittaen.

Myöhemmin syyskuussa Lontoon twentytwentyone-galleriassa avautuu näyttely, jossa saamme jakaa tilan yhdessä Woodnotesin sekä japanilaisten Marunin ja Ozeki & Co.:n kanssa. Suomen ja Japanin yhteisiä nimittäjiä on pohdittu usein: olemme kaukana toisistamme, mutta monilta osin kuin naapuruksia. Näyttelyyn kuratoitujen toimijoiden kanssa jaamme erityisesti samankaltaisen arvopohjan, intohimon pysyvään kauneuteen ja laatuun. 19.-24.9.2023 esillä oleva näyttely on osa London Design Festivalia..