Salone Del Mobile 2023

Salone Del Mobile 2023

On aika suunnata etelään. Jaamme Milanon Salone Del Mobilessa osaston jälleen kumppanimme Woodnotesin kanssa ja kuljetamme mukanamme klassikoiden rinnalle myös jotakin uutta. Erityisesti ammattilaisille omistamme osastoltamme osion, jossa esittelemme valikoimamme projektikohteisiin sopivia kokopuisia kalusteita.

Milanossa ensiesittelyn saava Centenniale-pöytä juhlii vanhan materiaalin mennyttä ja tulevaa elämää. Sisustusarkkitehti ja muotoilija Joanna Laajisto on suunnitellut pöydän, jossa muoto erottaa kalusteen osat toisistaan. Jämerät, mutta lempeänmuotoiset jalat ovat kiehtova kontrasti pöydän skarpille, kulmikkaalle kannelle. ”Pöydän matalalla profiililla on maadoittava vaikutus tuoden harmoniaa ja rauhaa tilaan. Samalla se korostaa kalusteen luonnollista, orgaanista tuntua”, Laajisto kuvailee. Satavuotiaan puumateriaalin elämä saa näkyä: raot, värivaihtelut ja muut luonteenpiirteet tekevät jokaisesta pöydästä uniikin taidekappaleen.

Satavuotiaan puumateriaalin elämä saa näkyä: raot, värivaihtelut ja muut luonteenpiirteet tekevät jokaisesta pöydästä uniikin taidekappaleen.

Viime vuonna kymmenen vuoden kypsään ikään yltänyt, Jasper Morrisonin ja Wataru Kumanon suunnittelema December nähdään nyt puettuna tummaan. Vuosikymmentä juhlistaaksemme December-nojatuoli ja käsinojallinen December-lepotuoli ovat saatavilla mustalla nahalla verhoiltuna ja puuosat käsiteltynä sävyltään savuiseksi.

Woodnotesin ja Nikarin vahvuudet yhdistävä, Jenni Roinisen suunnittelema Detalji-penkki on saatavilla nyt kahdessa mitassa: uusi, lyhyempi penkki on oiva ja ketterä istuin vaikkapa eteisaulaan. Tammirunkoisen, puusepänliitoksin rakennetun penkin istuin on verhoiltu Woodnotesin Woodpecker-kankaalla ja sen päädyt ovat paperinarulla punotut nekin.

Nikarin isä ja perustaja Kari Virtanen palkittiin viime vuonna Kaj Franck -muotoilupalkinnolla. Vastineena saamastaan tunnustuksesta ja juhlistaakseen läheistä suhdettaan Franckiin, suomalaisen modernin muotoilun isään, Virtanen suunnitteli Storia-sarjaan uuden pinnatuolin. Se myötäilee pinnatuolien pitkää historiaa samalla yhdistäen kalusteeseen moderneja elementtejä ja mittasuhteita.

Tapaamme Milanossa!