Akademia Armrest

Akademia Armrest

Akademia-tuoliperhe kasvaa uudella, käsinojallisena versiolla.

Vuonna 2019 lanseerattu Akademia-tuoli on moneen taipuva istuin, joka solahtaa mutkitta osaksi ruokailuryhmää, kokoustilaa tai vaikkapa aulaa – niin kodissa kuin julkisessakin tilassa. Olemukseltaan hiljaisen kauniina se istuu monenlaisiin kokonaisuuksiin. Mittasuhteiltaan sopusuhtainen ja pehmeälinjaiseksi muotoiltu Akademia tarjoaa mukavan istuma-asennon pitkäksikin venyvään iltaan. Nyt lisämukavuutta ja uusia käyttömahdollisuuksia tuovat uutuusversion käsinojat.

”Oli haasteellista lisätä elementtejä näin yksinkertaista typologiaa edustavaan tuotteeseen, mutta mielestämme lopputulos puhuu samaa muotokieltä kuin alkuperäinenkin tuoli, tuoden kuitenkin omanlaisensa uniikin tunnelman tilaan.”

Tuolin suunnittelijat Wesley Walters ja Salla Luhtasela ammensivat Akademia-tuoliin vaikutteita suomalaisesta tuolin valmistamisen perinteestä, yksinkertaiseksi riisutusta, amerikkalaisesta Shaker-tyylistä ja japanilaisesta muotoiluperinteestä. Lopputuloksena on arkkityyppinen tuolimuoto, siro mutta luja luottokaluste. Muotoonpuristetusta vanerista ja saarnesta tai tammesta valmistettu istuin oli alunpitäen Waltersin maisterintyönä tehty tutkielma. Jatkokehitys käynnistyi ensimmäisen version lanseerauksen jälkeen ja nyt, kolme vuotta myöhemmin huolellisen suunnittelutyön tuloksena, tuoteperhe kasvaa.

”Oli haasteellista lisätä elementtejä näin yksinkertaista typologiaa edustavaan tuotteeseen, mutta mielestämme lopputulos puhuu samaa muotokieltä kuin alkuperäinenkin tuoli, tuoden kuitenkin omanlaisensa uniikin tunnelman tilaan”, Walters ja Luhtasela iloitsevat, ”ja mikä tärkeintä, uusien käsinojien kurvikkaat muodot lisäävät istuinmukavuutta entisestään.”