Detalji-penkissä yhdistyvät Nikarin ja Woodnotesin vahvuudet

Detalji-penkissä yhdistyvät Nikarin ja Woodnotesin vahvuudet

Nikarin uutuus Detalji-penkki on kahden kumppanin yhteennivoutuma. Vuonna 2020 voimansa yhdistäneet Nikari ja Woodnotes edustavat penkillä omia vahvuuksiaan sovittuen kauniisti yhteen.

Tammirunkoisen, puusepänliitoksin rakennetun penkin istuin on verhoiltu Ritva Puotilan 90-luvulla suunnittelemalla, arkistosta uudelleen esiinnostetulla Woodnotesin Woodpecker-kankaalla. Kankaan luonnonvärinen paperinaru piirtää sen pintaan kauniin, yksityiskohtaisen kuosin. Kalusteen päädyt ovat paperinarulla punotut.

Detaljin suunnittelija, Nikarin luova johtaja Jenni Roininen kuvailee tuotekehitysprosessia tutkivaksi: tuote syntyi materiaalien määrittelemistä lainalaisuuksista. Tammi ja paperinaru liittyvät toisiinsa täydellisessä tasapainossa ja harmoniassa. ”Penkillä haluamme esitellä suomalaisen suunnittelun monimuotoisuutta. Kalusteessa yhdistyy moni asia, käsityöläisyys ja loppuun saakka hiottu detaljiikka”, Roininen kertoo.

Nikarin luova johtaja Jenni Roininen kuvailee tuotekehitysprosessia tutkivaksi: tuote syntyi materiaalien määrittelemistä lainalaisuuksista. Tammi ja paperinaru liittyvät toisiinsa täydellisessä tasapainossa ja harmoniassa.

Penkille istutaan ruokapöydän ääreen, eteishalliin tai sängyn päätyyn. Sen luja mutta pehmeästi joustava pinta kutsuu puoleensa ja sen Suomessa kasvaneet ja työstetyt materiaalit keskustelevat hiljaisesti keskenään. Kevyt ja kestävä penkki on omiaan niin julkitilaan kuin kotiinkin.

”On hienoa näyttää Woodnotesin paperinaru osana kokopuista huonekalua”, Woodnotesin ja Nikarin toimitusjohtaja Johanna Vuorio kertoo, ”kokonaisuus on luonteva ja hienostunut”. Penkki on valmistettu perinteisin menetelmin ilman muovia. Se on käsityöläisyyden, suomalaisen materiaalin, yhteistyön ja ystävyyden luja yhteennivoutuma.