Frame

Frame

Nikarin uutuus, John Pawsonin suunnittelema Frame-pöytä on lanseerattu tällä viikolla Lontoon King’s Crossilla järjestettävässä Planted-tapahtumassa.

Nikari Frame table by John Pawson with Seminar KVT1 chairs by Kari Virtanenchairs

Englantilainen arkkitehti ja suunnittelija John Pawson on työskennellyt vuosikymmeniä laaja-alaisesti mittakaavaltaan pienistä projekteista suuriin. Formaatista riippumatta Pawsonin töitä yhdistää aina toistuvat arvot, rauha ja hiljaisuus, jotka näyttäytyvät tarkoituksenmukaisena ja sielukkaana minimalismina.

Japaninkielinen termi ’ma’ tarkoittaa juuri tätä: negatiivista tilaa kuvaillaan tyhjyydeksi täynnä mahdollisuuksia.

Pawson ottaa suunnittelussaan taidokkaasti huomioon niin positiivisen kuin negatiivisenkin tilan. Yhtä paljon kun on merkitystä näkyvillä kohdilla, on myös rooli materiaalien väliin jäävällä tyhjyydellä. Japaninkielinen termi ’ma’ tarkoittaa juuri tätä: negatiivista tilaa kuvaillaan tyhjyydeksi täynnä mahdollisuuksia. Tyhjän tilan taitaminen on hienovarainen mittasuhteiden ymmärtämisen ja harmoniantajun laji. Frame-pöydässä Pawson on käsitellyt kokonaisuutta hellän varmalla otteella. Pöydän vakaa olemus koostuu sen puhdaslinjaisuudesta ja muodon taidokkaasta tasapainosta.

Frame-pöytää on saatavilla kahdessa koossa tammesta ja saarnista valmistettuna.

John Pawson

Image credit: Rich Stapleton

Nikari Frame table in oak by John Pawson
Nikari Frame table by John Pawson and Seminar KVT1 chairs by Kari Virtanen