Kumu — Eleganssin ja toimivuuden liitos

Kumu — Eleganssin ja toimivuuden liitos

Nikarin kevään uutuus Kumu kunnioittaa suomalaista puuta ja sen taipuisaa kauneutta.

Mielestämme kauneimmat asiat eivät huuda huomiota itseensä. Ne ovat levollisen itsevarmoja ja niiden estetiikka kumpuaa itse materiaalin, puun, ihmeellisistä ominaisuuksista. Juuri sellainen on uusi tuolimallimme Kumu.

Pyöreän jalan tangentiaalinen yhdistäminen sivusarjoihin on hankalasti toteutettava yksityiskohta puukalusteissa”, Kumun suunnittelija Pekka Koivikko kertoo.

Koivikko alkoi tutkia erilaisia teknisiä ratkaisuja, jotka mahdollistaisivat yhä yksinkertaistetumman ilmaisun – puun sulavan muovautumisen pyöreästä muodosta kohti suoria linjoja. Koivikko kehitti osana Kumu-tuolin syntyprosessia uuden puuliitostyypin: tekninen ratkaisu avasi mahdollisuudet uudenlaiselle estetiikalle.

“Kumu hyödyntää modernin valmistusmenetelmän mahdollisuuksia mutta pidättäytyy liioittelusta. Siron tuolin ideaalina ovat toimivuus, yksinkertaisuus ja johdonmukaisuus.”

”Kumu hyödyntää modernin valmistusmenetelmän mahdollisuuksia mutta pidättäytyy liioittelusta. Siron tuolin ideaalina ovat toimivuus, yksinkertaisuus ja johdonmukaisuus.” — Pekka Koivikko

Mutkatonta kauneutta ja yhdisteltävyyttä

Nikarin ytimessä on syvä kunnioitus puuta ja puusepäntyötä kohtaan. Haluamme luoda mutkattoman moderneja kalusteita. Orgaaninen materiaali mahdollistaa monenlaisia kauniita muotoja ja jokainen kaluste on uniikki, sillä puumateriaali itsessään on aina ainutlaatuinen.

“Kumu-tuoli täydentää Nikarin tuolimallistoa”, Nikarin toimitusjohtaja Johanna Vuorio sanoo. ”Se on elegantti ja hyvällä tavalla eleetön. Se luo ympärilleen levollisen tunnelman.”

Kumu on pinottava ja se solahtaa luontevasti osaksi monenlaisia tiloja ja kestää myös julkitilojen kovassa käytössä. Uusi liitosratkaisu mahdollistaa myös kestävän maalatun kokopuupinnan, eli Kumun voi maalata sopimaan osaksi laajempia sisustuskonsepteja. Kumu on tuoli, joka tuo monenlaiseen tilaan ja arkeen helppoutta, käytännöllisyyttä ja luonnollista kauneutta. Eleganssia.