Milanon Salone del Mobile -messujen uutuutemme

Milanon Salone del Mobile -messujen uutuutemme

Nikari lanseeraa tänä keväänä Milanossa tuoleja, joita yhdistää levollinen muotokieli, viimeisen päälle hiotut yksityiskohdat, orgaanisen materiaalin eli puun ymmärtäminen ja kunnioittaminen – sekä tietenkin Nikarin ydin, suomalainen puusepäntaito.

Tuoli jonka jokainen yksityiskohta on mietitty, ja samalla haettu käsin täsmällisintä muotoa. Tuoli joka tekee kunniaa elävän materiaalin, puun, ominaislaadulle. Tuoli joka on kaunis ja kestävä: tuoli jolla istutaan sukupolvesta toiseen. Nämä kaikki toteutuvat kevään uutuustuotteissamme, jotka lanseeraamme Milanon Salone del Mobile -messuilla huhtikuussa.

Mallistomme täydentyy Archetyp Lobby– ja Archetyp Lounge-nojatuoleilla, kokoon taitettavalla Faneerilla sekä Akademia High -baarituolilla. Kaikkia niitä yhdistää se, että ne on tehty aidoista materiaaleista kestävillä valmistustavoilla. Tuolit myös säteilevät ympärilleen levollisuutta, kauneutta ja arvokkuutta, joka syntyy siitä kun jokainen kohta on tinkimättömästi mietitty ja tehty – kun kaikki on oikealla paikallaan.

Jasper Morrisonin tulkinta nojatuolin arkkityypistä

Olemme ylpeitä saadessamme kertoa uudesta tuotteesta muotoilija Jasper Morrisonin kanssa. Hän on suunnitellut Nikarille funktionaalisen, minimalistisen nojatuolin, joka ammentaa ikonisesta ja arkkityyppisestä nojatuolien muotokielestä mutta tuo kokonaisuuteen samalla jotain aivan uutta.

”Rakennetta keventämällä tuolille on pyritty saamaan muoto, joka tuntuu samaan aikaan tutulta ja täysin uudelta”, Jasper Morrison sanoo.

”Nikarin tinkimätön käsityötaito tuo ainutlaatuisuutta ja luonnetta huonekaluihin, nostaen rauhallisen muotokielen esille toimivana osana arvokkaissa arkkitehtonissa kokonaisuuksissa.”

Morrisonin suunnittelema Archetyp sopii erilaisiin – virallisiin ja epävirallisiin – oleskelutiloihin: auloihin, kokoustiloihin, olohuoneisiin, odotustiloihin. Tuolia saa öljytystä saarnesta tai tammesta valmistettuna. Pehmustetut istuin- ja selkänojat antavat hyvän tuen pitkäaikaisessakin istumisessa.

”Rakennetta keventämällä tuolille on pyritty saamaan muoto, joka tuntuu samaan aikaan tutulta ja täysin uudelta.” — Jasper Morrison

Kaunis ja pieneen tilaan taittuva uutuustuoli

Toinen kevään uutuutemme, Faneeri, on tyylikäs kokoon taittuva tuoli, jossa helppo säilytettävyys yhdistyy mukavuuteen sekä minimaaliseen materiaalinkäyttöön. Selkänoja on tehty kahdesta ohuesta ristiin laminoidusta vanerista, joihin etu- ja takajalat kiinnittyvät. Rakenteessa ei ole mitään turhaa.

”Avattuna tuoliin muodostuu luonnollinen kaareva selkänoja. Ja kun taitat tuolin kasaan, siitä tulee täysin litteä”, tuolin suunnittelija Jonas Forsman sanoo.

”Rakenteen ansiosta tuoli on kestävä ja mukava ja siluetti yksinkertaistetun kaunis.”

Tuoli on elegantti niin avattuna kuin kokoon taitettuna ja siksi se sopii monenlaisiin tiloihin – pienistä kodeista kevyen käytön julkisiin tiloihin. Tuoli valmistetaan lakatusta tammesta.

”Rakenteen ansiosta tuoli on kestävä ja mukava ja siluetti yksinkertaistetun kaunis.” — Jonas Forsman

Akademia-tuolista uusi korkea malli

Nikarin rakastettu Akademia-tuoli saa tänä keväänä rinnalleen uuden Akademia High -tuolin. Kaksikko-designduon eli Wesley Waltersin ja Salla Luhtaselan suunnittelema uutuustuoli on korkea versio heidän vuonna 2019 Nikarille suunnitteleman Akademia-tuolin muotokielestä.

Nikarin mallistosta edelleen löytyvän Akademian estetiikassa yhdistyvät niin suomalaisen tuolivalmistuksen perinteet, pelkistetty amerikkalainen Shaker-tyyli kuin japanilaisen muotoilun traditiotkin. Sama levollisen minimalistinen muotokieli toistuu Akademia High -tuolissa.

”Tavoitteenamme oli tehdä baarituoli, joka on niin mukava, että siinä istuessa voi nauttia baaritiskin äärellä pitkän kaavan mukaisen illallisen. Tuolin selkänoja on melko korkea ja istuin leveä, ja samoin kuin Akademiassa, pelkistetyt suorat linjat yhdistyvät tässä tuolissa taivutettuun vaneriin”, Wasley Walters ja Salla Luhtasela kertovat.

Uusi korkeampi versio Akademiasta sopii yhtä lailla sekä koteihin että erilaisiin julkisiin ympäristöihin aina kahviloista ja ravintoloista toimistojen vapaamuotoisempiin oleskelutiloihin. Tuoliin on mahdollista saada nahka- tai tekstiiliverhoilu lisäämään mukavuutta. Akademia High -tuolia valmistetaan tammesta erilaisilla pintakäsittelyillä ja sitä saa kahdella eri korkeudella.

”Tavoitteenamme oli tehdä baarituoli, joka on niin mukava, että siinä istuessa voi nauttia baaritiskin äärellä pitkän kaavan mukaisen illallisen.” — Wesley Walters & Salla Luhtasela