Olet kotona

Olet kotona

Luonto on kotimme, aivan kuten ovat ne rakennelmatkin, joita asutamme. Ihminen on asettunut aloilleen vehreyden kupeeseen. Suhteemme luontoon, kotiimme, tulisi aina pyrkiä pitämään kauniissa ja vakaassa tasapainossa niin, että toiminnoillamme kunnioitamme ympäristöämme: kun otamme, annamme myös takaisin. Luonnon hyvinvoinnin kustannuksella toimiminen on todistettu lukuisia kertoja kestämättömäksi vaihtoehdoksi. Vain vastuunotto tuottaa tuloksia, jotka tuntuvat hyvältä ja kannattelevat kotiamme pitäen sen rakenteet hyvinvoivina.

Nikari valmistaa kalusteet kestämään aikaa ja käyttöä. Ajatuksella suunnitellut ja huolellisesti tehdyt esineet ovat rakastettavia valintoja. Niistä halutaan pitää kiinni. Ajaton estetiikka, laadukas muotoilu ja tekninen kestävyys takaavat sen, että tuote on aina ajankohtainen ja kestää niin käyttöä kuin katseita -kymmeniä, jopa satoja, vuosia. Pitkäjänteisellä ajatuksella syntyneet tuotteet säilyttävät paikkansa osana luontoa. Puu pysyy hiilinieluna, vaikka se muuttaisikin muotoaan metsän hujopista kodin kalusteeksi.

Nikarin työpajaa pyörittää alati kohisevan kosken tarjoama vesivoima. Vanhaan, 1800-luvulla rakennettuun konepajaan sijoittuva verstas sijaitsee lähellä Fiskarinjoen pientä, mutta tehokasta vesivoimalaa, joka tarjoaa energiaa koko studio-työpajan sähköistämiseksi. Myös Nikarin alihankkijat ovat sitoutuneet käyttämään kestävän energian muotoja.

Valinnoilla on merkitystä. Hyvillä valinnoilla on hyviä seurauksia. Laadukas, kestävä muotoilu tuottaa hyvinvointia niin ihmisille kuin meitä ympäröivälle luonnollekin. Kodillemme.