Nikari Milanossa

Nikari Milanossa

Nikari matkustaa kesäkuussa Milanon Salone del Mobileen. Nyt kuudettakymmenettä kertaa järjestettävä, 7. kesäkuuta alkava tapahtuma levittäytyy ympäri eläväistä, kesän hehkussa kukkaan puhjennutta pohjoisen Italian kaupunkia. Nikarin osaston löytää Rho Fieran tutusta messukeskuksesta; S.Project-hallista 13 osoitteessa C01:C05. Esittelyssä ovat mm. Nikarin tuoreimmat uutuudet, kuten Detalji-penkki, Frame-pöytä ja Akademia Armrest -tuoli.

Detalji-penkki on kahden kumppanin yhteennivoutuma. Woodnotesin ja Nikarin yhteistyön tulos on tammirunkoinen, puusepänliitoksin rakennettu penkki, jonka istuin on verhoiltu Ritva Puotilan 90-luvulla suunnittelemalla Woodpecker-paperinarukankaalla. Kevyt ja kestävä penkki istuu niin julkitilaan kuin kotiinkin, ja sen luja mutta pehmeästi joustava pinta kutsuu puoleensa.

Esittelyssä ovat mm. Nikarin tuoreimmat uutuudet, kuten Detalji-penkki, Frame-pöytä ja Akademia Armrest -tuoli.

Englantilaisen arkkitehdin ja suunnittelija John Pawsonin suunnittelema, neljässä eri mitassa saatavilla olevan Frame-pöydän vakaa olemus koostuu sen puhdaslinjaisuudesta ja muodon taidokkaasta tasapainosta. Pawsonin suunnittelutöille ominainen rauha ja hiljaisuus näyttäytyvät pöydässä sielukkaana minimalismina.

Vuonna 2019 lanseeratun Akademia-tuolin tarina sai kuluneena vuonna jatkoa käsinojallisella versiolla. Wesley Waltersin ja Salla Luhtaselan suunnittelema tuoli on olemukseltaan hiljaisen kaunis ja istuu näin monenlaisiin kokonaisuuksiin. Lisämukavuutta ja uusia käyttömahdollisuuksia istuimeen tuovat uutuusversion käsinojat.

Ci vediamo a Milano!